BLOG / EEN WAARDIG AFSCHEID

Een waardig afscheid

Dat je kan bijdragen aan een waardig afscheid van iemand of juist de mooiste dag van hun leven. Dat geeft mij een voldaan gevoel.

Als bloemist is het niet altijd makkelijk om alle opdrachten te realiseren, en al helemaal als de opdracht erg kort dag is. Bovendien ben je als bloemist afhankelijk van je kwekers, chauffeurs, personeel en klanten, waarbij je toch in verschillende situaties moet leveren en al helemaal géén nee wilt verkopen!

Ongeveer twee maanden geleden kregen wij een last-minute aanvraag binnen rond middernacht van een bloemist in Tilburg. Zijn vraag hierbij was of wij nog bloemen konden leveren voor een begrafenis van een jong meisje (9 jaar) die was overleden. Dit kun je natuurlijk niet afwijzen. Ik heb alle kwekers afgebeld, om toch te op tijd, de volgende dag de gewenste bloemen te kunnen leveren.

Een paar weken later belde de bloemist uit Goesbeek ook last-minute. Dit was rond 15.00, waarbij onze chauffeur meestal rond 16.00 richting de klanten gaat rijden om te leveren. Deze keer ging het om een moeder die bij hem in de winkel stond, waarbij haar 21-jarige dochter was overleden en er nog geen afscheidsboeket was geregeld naar haar wensen. Hoe kort dag deze opdrachten ook zijn, je kunt en wilt deze echt niet afwijzen!

In dit soort situaties wil je juist alles op alles zetten om dit voor elkaar te krijgen en ben je uiteindelijk bezig om met allerlei kanalen en faciliteiten toch op tijd te leveren! Je wilt bijdragen waar mogelijk, om deze meisjes een waardig afscheid te kunnen geven.

En natuurlijk zijn er de last-minutes calls voor juist mooie momenten, zoals een bruid die een boeket heeft ontvangen die niet naar wens is en deze zo snel mogelijk vervangen moet worden, dat regelen we dan. Dan kom je eindelijk na een lange dag werk thuis en ga je lekker op de bank zitten, maar wel met een voldaan gevoel.

Investeren
Top