BLOG / MISSIE & VISIE

Missie en visie

Lees in dit blog artikel over ons missie en visie.

Missie

Mooiza heeft een online platform voor bloemisten met zowel een kantoor als een cash & carry in Oosterhout. Met dit platform faciliteren zij de in- en verkoop waarmee hun klanten enerzijds direct kunnen inkopen bij kwekers en op de digitale inkoopkanalen van Royal FloraHolland, en anderzijds de afzet kunnen vergroten doordat er meer orders binnenkomen. Het doel van Mooiza is om kwalitatief uitstekende bloemen en planten te leveren, een grotere afzet voor de bloemist te generen en een eerlijke marge te realiseren zonder een verborgen kostenplaatje.

Kernwaarden van Mooiza
Service
Innovatief
Kwaliteit
Betrouwbaar
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Onze visie

1. Bloemisten in Nederland en België kopen online in via het platform van Mooiza.
2. Bloemisten kopen offline in bij de cash & carry in Oosterhout.
3. Omzetgroei bij bloemisten.
4. Aanvoeren bij Royal FloraHolland.

Hoe realiseert Mooiza de visie

  1. Mooiza heeft het inkoopplatform reeds gerealiseerd. Omdat zij de keten verkorten en alle schakels in eigen beheer hebben, kan de bloemist een hogere marge behalen tot wel 20%.
  2. Mooiza heeft de cash & carry reeds gerealiseerd. Hier kan de bloemist fysiek een groot assortiment bloemen en planten inkopen die per stuk of per bos verkrijgbaar zijn. Zo voorkomt Mooiza dat hun klanten derving creëren omdat zij niet groot hoeven in te kopen, en toch een mooi en uitgebreid assortiment kunnen aanbieden aan hun klant.
  3. Mooiza is een samenwerking aangegaan met een onafhankelijk platform die dagelijks orders van bloem- en plantarrangementen verzenden. Deze partij heeft een landelijke dekking van 400 bloemisten. Hierdoor wordt het mogelijk om digitale orders die via de online omgeving van buurtsupers of grote supermarktketens zoals; COOP, SPAR of PLUS worden geplaatst, door te sturen naar de lokale bloemist.
  4. Mooiza koopt reeds in op de digitale inkoopkanalen van Royal FloraHolland en van kwekers. Naast het inkopen zijn zij voornemens om ook producten aan te voeren op deze inkoopkanalen. Dit doen zij om het assortiment voor de bloemist te vergroten, omdat zij precies weten aan welke producten de bloemist behoefte heeft en zij ook hier een goede marge kunnen bieden aan hun klant.
Investeren
Top